cilipapricky.sk
mäsové guličky s čili papričkami

Mäsové guličky s čili a so smotanovými zemiakmi

Ako vytvoriť z obyčajného jedla jedinečné? Stačí použiť kvalitné suroviny a urobiť to trochu inak. Fašírky so zemiakmi sú taká klasika pre závodnú jedáleň. Ak ale vynecháte z receptu staré rohlíky, namiesto lacného mäsa použijete napríklad hovadziu roštenku (pomletú), dostanete na tanier jedlo, ktoré môžete ponúknuť komukoľvek.
Zemiaky môžete tiež uvariť aj iným spôsobom, ako len tak vo vode. Pri troche fantázii a dáte obyčajným jedlám novú chuť.

Suroviny:

mletá hovädzia roštenka
parmezán
zemiaky
čili paprička

cesnak

biele víno
šľahačková smotana
čerstvý špenát
bio repkový olej
soľ, čierne korenie, oregano, kôpor

Postup:

Mleté mäso ochutíme soľou, korením a oreganom. Pridáme najemno nastrúhaný parmezán, ktorý zmes spojí a zároveň ochutí. Vytvarujeme guličky a restujeme na repkovom oleji.
Zemiaky nakrájame na tenké kolieska. Krátko ich orestujeme na repkovom oleji s cesnakom a čili papričkou. Zalejeme asi 2 dl bieleho vína a odokryté varíme. Keď sa víno skoro úplne odparí, zalejeme vodou a varíme. Víno spôsobí, že zemiaky nebudú úplne mäkké a nerozpadnú sa. Keď sú uvarené a voda odparená, pridáme 1 dl smotany, soľ, čierne korenie a kôpor, necháme vyredukovať na hustú omáčku.
Na panvicu s mäsovým výpekom pridáme špenát, pár kvapiek vody a minútu ho prehrejeme. Keď zmenší objem, pridáme soľ, čierne korenie.

Zdieľaj na sieti:

Pridaj komentár